Brichete

Brichete

Brichetele nu oferă doar o sursă de flacără, ci pot aduce și un strop de stil sau chiar emoție în experiența fumatului de trabuc. Brichetele vin în toate formele și mărimile, concepute pentru o varietate de scopuri adaptate la nevoile particulare ale fumătorilor de trabucuri și de pipă. Deși preferințele personale vor decide în cele din urmă alegerea brichetei, există câteva puncte de interes care vă vor ajuta mai bine să o selectați pe cea potrivită pentru dumneavoastră.


Tipuri de brichete
Orice brichetă va oferi, fără îndoială, cel puțin o flacără adecvată pentru a vă aprinde trabucurile, însă nu toate sunt ideale pentru asta. Brichetele se încadrează în general într-una din cele două categorii: cu benzină sau cu butan. Doar una dintre ele este preferabilă pentru a fi folosită la trabucuri.

Benzină
Brichetele cu benzină, cunoscute și sub numele de brichete cu lichid, oferă un sistem de aprindere simplu care combină benzina, o piatră și un fitil. Acest design clasic face ca aceste tipuri de brichete să fie ușor de utilizat și durabile. Multe modele de brichete cu benzină, cum ar fi bricheta iconică Zippo, pot oferi o flacără fiabilă rezistentă la vânt. Deși aceste brichete au meritele lor, reziduurile de benzină pot afecta negativ gustul tutunului. Așadar, brichetele cu benzină nu sunt recomandate pentru aprinderea trabucurilor sau a pipelor.

Butan
Spre deosebire de brichetele cu benzină pe bază de lichid, aceste brichete folosesc un gaz presurizat aproape inodor și insipid. Acesta reprezintă o opțiune de ardere mai curată, care va avea un efect mai mic asupra trabucurilor, astfel încât să puteți savura mai bine toate subtilitățile tutunului. Brichetele cu butan dispun fie de aprinderea tradițională cu roți de cremene, fie de sistemul piezoelectric mai comun din zilele noastre. Acestea oferă, de asemenea, o gamă mai largă de stiluri din care puteți alege. Deoarece toate brichetele cu butan sunt presurizate, multe dintre ele nu vor funcționa eficient la aproximativ 3.000 de metri sau mai sus în altitudine. Așadar, dacă acest lucru este un aspect de luat în considerare, veți dori o brichetă clasificată pentru altitudini mai mari.

Există, de asemenea, brichete cu butan care sunt concepute special pentru trabucuri. Ele au adesea flăcări mai largi sau multiple, pentru a acoperi mai bine suprafața necesară de a aprinde corect un trabuc. De asemenea, acestea pot avea rezervoare de combustibil mai mari, ferestre de nivel, perforatoare de trabucuri încorporate sau chiar tăietoare tip ghilotină pliabile. Unul dintre dezavantajele brichetelor pentru trabucuri este că aceste caracteristici suplimentare pot face ca brichetele să fie mai mari și mai grele și, în consecință, mai puțin convenabile pentru a fi transportate.Cele câteva dezavantaje pe care le-ar putea avea brichetele cu butan sunt cu mult depășite de avantajele lor și oferă cele mai bune condiții de formă, funcționalitate și comoditate. Majoritatea brichetelor pentru trabucuri oferite de HumidorDiscount sunt cu butan, reîncărcabile, oferindu-vă o colecție dinamică de opțiuni de înaltă calitate din care puteți alege.

Stiluri de flacără

Pe măsură ce brichetele cu butan au evoluat, la fel au evoluat și stilurile de flăcări disponibile. Fiecare stil îi conferă un aspect unic aprinderii trabucurilor, oferindu-vă o varietate de opțiuni care să se potrivească cel mai bine gusturilor dumneavoastră.

Flacără moale

Acesta este stilul tradițional de flacără, care se găsește atât la brichetele cu cremene, cât și la cele de tip piezoelectric. Deoarece majoritatea flăcărilor moi nu sunt rezistente la vânt, brichetele care utilizează acest stil de flacără sunt cele mai bune pentru utilizarea în interior. Lăsând la o parte această limitare, brichetele cu flacără moale pot conferi un aer de eleganță și nostalgie experienței trabucului. Luxoasa S. T. Dupont Ligne este un exemplu de prim rang.

Fără flacără

Brichetele fără flacără folosesc un element unic de încălzire cu bobină rezistentă la vânt, care emite căldură cu flacără mică sau deloc. Din nefericire, acest design nu funcționează în general bine cu trabucurile. Lipsa flăcării poate face ca procesul de aprindere a unui trabuc să fie mai complicat și, la rândul său, să ardă combustibilul mai repede. Deși există brichete fără flacără concepute pentru trabucuri, elementele de încălzire pot fi adesea perturbate de scrumul și resturile care cad de la un trabuc. Prin urmare, brichetele fără flacără nu sunt, în general, recomandate pentru utilizarea cu trabucuri mai mari, dar oferă o opțiune excelentă pentru a aprinde țigările de foi preferate.

Torță

De departe, cea mai populară alegere pentru iubitorii de trabucuri din ziua de azi, brichetele cu torță oferă o flacără cu jet puternic. Căldura mai concentrată face ca aprinderea uniformă a trabucurilor să fie rapidă și ușoară. Rezistența lor ridicată la vânt face, de asemenea, ca brichetele torță, cum ar fi populara brichetă tip jet de la adorini, să fie cea mai bună opțiune pentru utilizarea în aer liber. Multe brichete tip torță oferă flăcări cu jeturi multiple, pentru o aprindere mai eficientă a unui trabuc. Unele dintre aceste brichete au două sau mai multe flăcări și pot folosi combustibilul butanic un pic mai repede decât cele normale. Așadar, cel mai bine este să păstrați întotdeauna la îndemână un rezervor suplimentar de butan de calitate superioară.

Atunci când vă decideți asupra stilului de flacără care vă convine cel mai bine, asigurați-vă că luați în considerare locul în care v-ați putea savura cel mai des trabucurile. Va fi afară? În interior? La altitudini mai mari? Este vânt? etc.

Întreținerea brichetei
Indiferent de stilul de brichetă reîncărcabilă pe care îl alegeți, ocazional, va trebui să efectuați întreținerea brichetei, pentru a-i asigura eficiența și longevitatea continuă. Unele dintre elementele pe care ar trebui să le aveți la îndemână includ:
- Combustibil: Butan (gaz) sau benzină (lichid) de calitate superioară.
- Cremene: Folosiți doar dimensiunea corectă pentru modelul dumneavoastră de brichetă
- Fitil: Se folosește numai pentru brichetele cu benzină
- Șurubelniță mică: Pentru o mai mare ușurință în reglarea flăcării, îndepărtarea capacului de combustibil, schimbarea cremenei și golirea rezervorului de combustibil
- Cârpă de lustruit: Pentru a păstra brichetele curate și cu un aspect plăcut

Întreținerea brichetelor este rapidă și ușoară. Pentru a umple o brichetă cu butan, de exemplu, este suficient să țineți supapa de umplere a brichetei în sus și duza unui rezervor de butan în jos. Apăsați duza în jos pe supapa de umplere a brichetei și țineți-o apăsată în timp ce numărați până la cinci. Asta e tot.

Ocazional, s-ar putea să trebuiască să scoateți o pungă de aer care s-ar putea dezvolta în rezervorul de combustibil după umpleri repetate. Dacă aveți o brichetă care nu se aprinde sau nu pare să se umple corect, excesul de aer din rezervor este cel mai adesea de vină! Tot ce aveți nevoie este o mică șurubelniță pentru a apăsa în jos pe supapa de umplere până când tot aerul și butanul rămas au fost eliberate. Asigurați-vă doar că îndreptați supapa departe de fața dumneavoastră atunci când goliți rezervorul! Reumpleți cu butan și ar trebui să fie suficient. Repetați, după cum este necesar.

Consultați întotdeauna manualul de instrucțiuni al brichetei dvs. atunci când efectuați lucrări de întreținere și, bineînțeles, nu umpleți și nu lucrați niciodată la o brichetă în apropierea unei flăcări deschise. Siguranța înainte de toate!

Brichete vs. chibrituri
Iubite de puriști, chibriturile de cedru pentru trabucuri oferă o experiență unică, ce poate spori gustul și aroma inițială a unui trabuc, precum și o mare șansă de a face spectacol prin aprinderea chibritului și a flăcării când este atrasă de trabuc.


Chibriturile pentru trabucuri sunt populare în spațiile de lounge, însă nu se descurcă prea bine în aer liber, mai ales în condiții de vânt. Deși nu aveți povara de a vă îngrijora de pierderea unei cutii de chibrituri, așa cum s-ar putea întâmpla cu o brichetă, riscați totuși ca acestea să se ude sau să se strice. De asemenea, odată ce chibritul și-a făcut datoria, trebuie aruncat în siguranță, iar acest lucru poate fi frustrant, mai ales atunci când sunteți în mișcare.

Benzile sau așchiile de cedru oferă o experiență la fel de satisfăcătoare ca și cea a chibriturilor de cedru, dar benzile trebuie în continuare aprinse cu ajutorul unei brichete sau al unui chibrit. Așadar, în comparație cu chibriturile și benzile de cedru, brichetele oferă pur și simplu o mai mare flexibilitate și comoditate. Asta nu înseamnă neapărat că brichetele sunt mai bune decât chibriturile, sau decât așchiile de cedru. Brichetele oferă pur și simplu o experiență diferită. Puteți folosi întotdeauna bricheta pentru a aprinde acele alchii de cedru. Doar dvs. puteți decide care este cea mai potrivită pentru momentul și locul în care vă veți bucura de un trabuc.

Găsiți-vă focul
Cu caracteristici precum cuttere integrate, ferestre pentru nivelul de combustibil și finisaje ușor de ținut în mână, brichetele pentru trabucuri oferă o funcționalitate excelentă și un design sofisticat. Veți găsi una pentru orice ocazie și chiar brichete cu suprafață netedă pe care le puteți grava. Există o brichetă perfectă pentru dvs. care abia așteaptă să fie descoperită. Așadar, căutați astăzi în colecția de brichete de la HumidorDiscount și găsiți-vă sursa supremă de foc.

Toate prețurile includ TVA.. Livrare gratuită de la 499,00 lei. Pentru comenzi în valoare de sub 499,00 lei, se percep costuri de livrare suplimentare. Prețurile tăiate sunt prețurile de vânzare cu amănuntul sugerate.