Higrometre & termometre

Higrometre & termometre

Un umidificator de înaltă calitate este cel mai bun mod de a vă asigura că trabucurile dvs. sunt păstrate în climatul ideal, dar, din păcate, nu toate umidificatoarele sunt atât de consecvente pe cât ne-am aștepta. Așadar, adăugarea unui higrometru și a unui termometru în humidorul dvs. vă permite să urmăriți mai îndeaproape nivelurile de umiditate și temperatura și să vă asigurați că trabucurile sunt întotdeauna în condiții perfecte de fumat.Ce este un higrometru?

Un higrometru pur și simplu măsoară umiditatea relativă. De la cel mai mic humidor de birou până la cele mari de tip dulap, higrometrele vă arată nivelul de umiditate din spațiul de depozitare a trabucurilor și vă oferă un plus de liniște sufletească, asigurându-vă că trabucurile sunt întotdeauna în siguranță și stare bună într-un mediu ideal.

Tipuri de higrometre

Un higrometru se poate dovedi un aliat puternic atunci când este asociat cu unul dintre numeroasele oferte de umidificatoare fiabile de pe piață. Este vorba doar de găsirea celui care vi se potrivește. Ca și în cazul umidificatoarelor, există multe stiluri diferite din care puteți alege. Fiecare higrometru se încadrează însă într-unul din cele două tipuri: Analogic sau Digital.

Higrometre analogice

Aceste higrometre tradiționale sunt cele mai frecvent utilizate în humidoarele de trabucuri datorită fiabilității și aspectului lor clasic. Cele mai multe higrometre analogice au un cadran numerotat și o săgeată, care indică nivelul actual de umiditate. Cu toate acestea, nu toate higrometrele analogice sunt create la fel, deoarece unele sunt mai potrivite pentru depozitarea trabucurilor decât altele.Există trei tipuri distincte de dispozitive analogice:

 • higrometre cu arc metalic
 • higrometre cu fir de păr natural
 • higrometre cu fir de păr sintetic

  Higrometrele cu arc metalic sunt construite în jurul unui arc metalic, care se înfășoară sau se desface în funcție de nivelul de umiditate. Deși funcționează la limită, aceste higrometre sunt, în general, cele mai puțin costisitoare și mai puțin fiabile opțiuni de depozitare a trabucurilor.

  Higrometrele cu fir de păr natural oferă o citire mai precisă a umidității decât cele cu arc metalic, folosind un fir de păr natural în locul unui arc. Firul de păr se dilată și se contractă odată cu umiditatea, mișcând acul de pe fața cadranului, pentru a vă arăta umiditatea relativă curentă. Deși sunt mai precise decât higrometrele cu arc metalic, aceste dispozitive necesită o recalibrare ocazională.

  Higrometrele cu fir de păr sintetic au o funcție aproape identică cu cele cu păr natural, cu excepția folosirii unui material de păr sintetic, care necesită doar o recalibrare redusă sau deloc. Aceste dispozitive oferă cea mai mare precizie și cea mai mică întreținere dintre toate higrometrele analogice. Higrometrele cu fir de păr sintetic fabricate în Germania, cum ar fi higrometrul de precizie cu fir de păr pentru humidor de la adorini, sunt oferta analogică preferată pentru humidoare.

  Higrometre digitale

  Cu afișaje ușor de citit și adesea cu termometre încorporate și mai multe setări de control al climatului, higrometrele digitale au devenit opțiuni tot mai populare pentru humidoarele de trabucuri. Senzorii electronici funcționează în locul firelor de păr sau al arcurilor, pentru a măsura nivelurile de umiditate relativă.  Dispozitivele digitale optimizate pentru humidoarele de trabucuri și pentru intervale de umiditate de peste 65%, cum ar fi elegantul higrometru digital compact de la adorini, oferă cea mai fiabilă precizie. Cu toate acestea, chiar și cel mai modern higrometru digital poate avea o eroare de 2 sau 3 puncte procentuale. Oricare ar fi notele pe care le-ar putea pierde higrometrele digitale pentru acuratețea lor sau prețul mai mare, acestea compensează mult prin ușurința în utilizare și versatilitatea lor.

  Dacă doriți confortul unui afișaj digital cu o întreținere minimă sau chiar deloc necesară, atunci higrometrele digitale sunt soluția. Dacă preferați cea mai bună acuratețe în materie de precizie, atunci higrometrele analogice cu fir de păr sintetic sunt cea mai bună alegere.

  Termometre

  Principalul lucru în depozitarea trabucurilor ar trebui să fie întotdeauna nivelul de umiditate, cu siguranță, dar temperatura poate juca și ea un rol în nivelul de umiditate și în conservarea lor. Așadar, poate fi util să țineți sub control temperatura humidorului dvs. sau a spațiului de depozitare cu ajutorul unui termometru.

  Deși nimic nu spune că nu puteți păstra trabucurile la o temperatură mai rece sau mai caldă decât cea a camerei, variațiile drastice de temperatură pot fi dăunătoare pentru ele. Căldura poate cauza probleme în special, deoarece temperaturile mai ridicate combinate cu umiditatea creează condițiile ideale pentru eclozarea dușmanului declarat al pasionaților de trabucuri: gândacul de tutun.

  Este de preferat să păstrați trabucurile în mod constant la temperatura camerei sau aproape de aceasta, așa că utilizarea unui termometru vă ajută să urmăriți cu atenție schimbările climatului, limitând posibilitatea infestării cu gândaci de tutun și alți factori care, altfel, ar putea afecta colecția dvs. de trabucuri.

  Sunt termometrele necesare pentru conservarea trabucurilor?

  Nu, dar termometrele ajută cu siguranță și adaugă un plus de liniște sufletească în depozitarea trabucurilor. Din fericire, multe dintre higrometrele digitale disponibile în prezent, cum ar fi higrometrul și termometrul digital adorini, preferat de mulți, dispun și de termometre integrate. Deci, în loc de un cost suplimentar, este un bonus. Adică un câștig pentru toată lumea.

  Umiditate și temperatură după plac

  Indiferent de tipul pe care îl alegeți, higrometrele și termometrele sunt instrumente neprețuite, care vă ajută să vă păstrați cât mai bine trabucurile în mediul ideal. Păstrați-vă trabucurile pregătite și gata de acțiune și fiți încrezători că totul este așa cum ar trebui să fie cu higrometrul și termometrul perfect pentru humidorul dvs.


Toate prețurile includ TVA.. Livrare gratuită de la 499,00 lei. Pentru comenzi în valoare de sub 499,00 lei, se percep costuri de livrare suplimentare. Prețurile tăiate sunt prețurile de vânzare cu amănuntul sugerate.