Umidificatoare & higrometre

Umidificatoare & higrometre

Un sistem bun de umidificare și un higrometru sunt esențiale pentru a vă păstra trabucurile în condiții optime și pentru a vă bucura de ele. Gama de umidificatoare variază de la cele simple cu burete la sisteme electronice. De asemenea, higrometrele sunt disponibile în modele tradiționale analogice și digitale. Nu sunteți sigur care este cel mai potrivit pentru humidorul dumneavoastră? Nu vă faceți griji, de aceea ne aflăm aici!

De ce este necesar un umidificator?
În mod ideal, trabucurile premium ar trebui păstrate la o umiditate relativă între aproximativ 65% și 72%. Dacă umiditatea este prea scăzută, trabucul va arde fierbinte și amar. De asemenea, tutunul poate deveni fragil și se poate crăpa. Dacă umiditatea este prea mare, trabucul poate arde neuniform sau se poate dovedi dificil de ținut aprins. De asemenea, tutunul prea umed se poate umfla și separa, sau poate dezvolta mucegai. Păstrarea trabucurilor la un interval ușor mai mic de umiditate relativă este ideală pentru procesul de maturare, deoarece permite caracterului tutunului să evolueze fără grija efectelor dăunătoare ale umidificării excesive. Așadar, umidificatoarele de trabucuri îndeplinesc sarcina importantă de a menține un nivel constant de umiditate, astfel încât să vă puteți bucura de trabucurile dvs. exact în starea pe care au dorit-o producătorii lor.

Cum funcționează un umidificator?
Deși diferitele tipuri de umidificatoare folosesc o varietate de modele și materiale, toate funcționează în principal în același mod. Un umidificator va avea un mijloc de reținere a apei, în general sub forma unui rezervor sau a unui material care reține umiditatea, cum ar fi un burete. Acest lucru permite dispozitivului să adauge și, uneori, chiar să elimine umiditatea din mediul înconjurător, pentru a menține un nivel corect.

Tipuri de umidificatoare
Există diferite stiluri, forme și dimensiuni de umidificatoare disponibile, astfel încât veți găsi cu siguranță unul care să se potrivească nevoilor dumneavoastră. În timp ce tipurile de dispozitive de umidificare dintre care puteți alege sunt multe, ele pot fi, în general, împărțite într-una din cele două categorii: pasive sau active.

Umidificatoarele pasive nu fac decât să adauge sau să echilibreze umiditatea din spațiul destinat trabucurilor. Simple și ușor de utilizat, aceste umidificatoare sunt populare în humidoarele de birou și de voiaj. Umidificatoarele pe bază de spumă și pachetele de umidificare de unică folosință sunt exemple de umidificatoare pasive utilizate în mod obișnuit. Unitățile de înaltă tehnologie, cu autoreglare, pe bază de polimer acrilic, cum ar fi umidificatorul adorini deluxe premium, oferă un control superior al umidității pasive.


Alte umidificatoare mai elaborate funcționează electronic, oferind un control mai clar al umidității. Aceste dispozitive de umidificare activă nu numai că produc umiditatea necesară, dar pot ține evidența acesteia, măsurând-o în mod regulat și adăugând mai multă umiditate în atmosferă atunci când este necesar. Unele dintre acestea utilizează, de asemenea, ventilatoare motorizate sau sisteme de ceață, pentru a distribui umiditatea în mod uniform în întreaga unitate de depozitare a trabucurilor. Umidificatoarele electronice sunt utilizate cel mai frecvent pentru humidoarele mai mari de tip dulap sau pentru umidificatoarele de tip walk-in.

Alegerea umidificatorului potrivit
Atunci când alegeți un umidificator pentru humidorul dumneavoastră, există câteva puncte pe care veți dori să le luați în considerare:

Dimensiunea spațiului de depozitare
Cât de mare este humidorul? Care este numărul maxim de trabucuri pe care le poate conține? Veți dori să vă asigurați că dispozitivul de umidificare este optimizat pentru spațiul specific, astfel încât trabucurile dvs. să fie păstrate în mediul ideal.

Dimensiunea și forma umidificatorului
Humidorul dvs. are un spațiu dedicat pentru umidificatoare? Dacă da, ce dimensiune sau formă este necesară? În timp ce majoritatea humidoarelor oferă suficient spațiu pentru a pune aproape orice stil de umidificator, unele sunt concepute pentru dimensiuni sau forme specifice. Așadar, va trebui să vă asigurați că umidificatorul se va potrivi.

Nivelul de întreținere
Fiecare tip de umidificator va necesita un anumit nivel de întreținere, în principal adăugarea de apă distilată în unitate împreună cu o soluție specială antibacteriană, cum ar fi lichidul umidificator adorini. Frecvența cu care va trebui să reumpleți dispozitivul este determinată de o varietate de factori, inclusiv dimensiunea dispozitivului de umidificare, cât de des deschideți și închideți humidorul, numărul mediu de trabucuri păstrate în el și chiar condițiile atmosferice din afara lui.

Activ sau pasiv
În timp ce umidificatoarele pasive sunt ușor de utilizat și relativ accesibile, acestea pot necesita un nivel destul de mare de îngrijire regulată. În schimb, umidificatoarele active necesită, de obicei, mai puțină întreținere, iar unele unități de calitate superioară pot rezista mai multe luni, fără a fi nevoie de reumplere. Dar posibilele dezavantaje ale umidificatoarelor electronice active sunt că acestea sunt în general mai scumpe și pot ocupa adesea un spațiu mai prețios în humidor sau necesită un cablu de alimentare pentru a fi conectate în afara lui.

Pe măsură ce explorați gama diversă de umidificatoare de la HumidorDiscount, veți descoperi informații cruciale pe pagina fiecărui produs, pentru a vă ajuta în continuare în căutarea dumneavoastră. Veți putea vedea dintr-o privire dimensiunile dispozitivului, numărul de trabucuri pe care unitatea le poate găzdui și chiar și ce fel de material este folosit în construcția sa, ceea ce vă va facilita găsirea celui potrivit pentru dvs. și vă va duce experiența de depozitare a trabucurilor la un nivel superior.

Higrometre
Higrometrele sunt dispozitive la îndemână, care măsoară umiditatea relativă, oferindu-vă o idee mai bună despre cât de bine funcționează un umidificator. În timp ce trabucurile însele vă vor spune în cele din urmă dacă au fost menținute la umiditatea adecvată, higrometrele fac mult mai ușor să cunoașteți acele niveluri de umiditate dintr-o privire, oferindu-vă liniște sufletească. Există multe stiluri diferite de higrometre, care vin într-o varietate de dimensiuni și finisaje. Cu toate acestea, toate higrometrele pot fi împărțite în două tipuri distincte: analogice și digitale.

Higrometrele analogice


Dispozitivele analogice au de obicei forma clasică rotundă, cu un cadran numerotat ce vă arată umiditatea relativă curentă. Acestea sunt cel mai comun tip de higrometru găsit în humidoare și pot oferi un aspect care variază de la stilul clasic din lumea veche la modele mai contemporane. Indiferent de modul în care apar, higrometrele analogice vor fi unul dintre cele trei tipuri:

Higrometre cu arc metalic: Acestea au un arc metalic, care se mișcă în răspuns la nivelul de umiditate. Acestea sunt cele mai puțin costisitoare și mai puțin precise tipuri de higrometre.

Higrometre cu fir de păr natural: Mai precise decât higrometrele cu arc, aceste dispozitive utilizează un fir de păr natural, care se extinde sau se retrage în funcție de schimbările de umiditate. Părul, la rândul său, mișcă acul de pe fața cadranului, arătându-vă nivelul actual de umiditate. Acest tip de higrometru are nevoie de întreținere și recalibrare regulată, ceea ce îl face mai puțin ideal pentru humidorul de trabucuri.

Higrometre cu fir de păr sintetic: Aceste dispozitive funcționează în același mod ca și cele cu păr natural, doar că părul este alcătuit din material sintetic, care necesită puțină întreținere sau chiar deloc. Cele mai bune higrometre cu fir de păr sintetic sunt cele de fabricație germană, special concepute pentru nivelurile ridicate de umiditate necesare pentru humidoarele de trabucuri. Multe dintre ele sunt pre-calibrate, cum ar fi popularul higrometru cu fir de păr adorini, fiind gata de utilizare imediat ce sunt scoase din cutie.

Higrometrele digitale


Dispozitivele digitale oferă un afișaj mai ușor de citit și vă pot arăta chiar și temperatura curentă, precum și nivelurile de umiditate relativă. De asemenea, higrometrele digitale nu au nevoie de calibrare. Contrar credinței populare, totuși, unitățile digitale nu sunt neapărat mai precise decât higrometrele analogice, deoarece chiar și cele mai bune dispozitive electronice pot avea o marjă de eroare de +/- 2%. Dispozitivele digitale care sunt optimizate pentru humidoarele de trabucuri sau pentru niveluri de peste 65% umiditate, cum ar fi higrometrul digital compact adorini, vor oferi cea mai bună precizie generală.

Control personalizat al umidității
Indiferent de mărimea sau stilul humidorului în care intenționați să vă depozitați colecția de trabucuri, există un umidificator și un higrometru ideal pentru spațiul dvs. de depozitare. Așadar, începeți căutarea umidificatoarelor și a higrometrelor și personalizați-vă humidorul astăzi.

Toate prețurile includ TVA.. Livrare gratuită de la 499,00 lei. Pentru comenzi în valoare de sub 499,00 lei, se percep costuri de livrare suplimentare. Prețurile tăiate sunt prețurile de vânzare cu amănuntul sugerate.