Cuțite, foarfece trabuc

Cuțite, foarfece trabuc

Primul pas pentru a vă bucura de un trabuc de calitate superioară este să creați o modalitate de a trage din el, folosind unul dintre numeroasele instrumente de tăiat trabucuri. Cu o tăietură mai ascuțită și mai curată, care asigură cea mai bună tragere, alegerea tăietorului de trabucuri potrivit va contribui la o aventură mai satisfăcătoare de fumat. HumidorDiscount este aici pentru a vă ajuta să găsiți cel mai bun stil de tăietor pentru dumneavoastră.

Tipuri de tăietoare

Există o gamă largă de instrumente de tăiat trabucuri, fiecare dintre ele oferind o abordare unică a caracterului unui trabuc. Deoarece modul în care vă tăiați trabucul se reduce în cele din urmă la preferințele personale, o scurtă privire asupra diferențelor dintre ele vă va ajuta mai bine să găsiți stilul care vă oferă cea mai bună experiență.

Ghilotină
Tăietorul de trabucuri tip ghilotină este unul dintre cele mai populare modalități. Aceste tăietoare clasice vin într-o gamă extrem de diversă de stiluri și oferă o modalitate ușoară și eficientă de a vă tăia trabucul. Tăietoarele tip ghilotină sunt, de asemenea, preferate de mulți pasionați, deoarece îndepărtează de obicei cea mai mare porțiune din frunză. Acest lucru permite o tragere mai productivă.

Tăietoarele tip ghilotină vă oferă, de asemenea, flexibilitatea de a tăia cât de mult sau cât de puțin doriți din capătul trabucului. Totuși, acest lucru trebuie făcut cu mare atenție, deoarece tăierea unei bucăți prea mari din trabuc poate duce la desfacerea învelișului lui. O regulă bună de urmat este să nu tăiați niciodată dincolo de marginea capacului, acea mică porțiune de frunză care acoperă capătul trabucului. Căutați doar linia sau liniile din jurul vârfului trabucului și tăiați înainte de ele.Ghilotinele cu o singură lamă au fost mult timp o alegere populară, dar au totuși dezavantajele lor. Deși oferă o mișcare rapidă de feliere, ele pot, uneori, să zdrobească sau să rupă frunza de înveliș. Tăietoarele cu lamă taie, în schimb, din două părți, pentru a concentra presiunea lamei pe centrul trabucului, reducând astfel probabilitatea de a deteriora frunza. Ghilotinele cu o singură lamă au fost, de asemenea, cunoscute că pot deteriora degetele capricioase dacă tăietorul nu are o lamă de blocare. Așa se face că ghilotinele cu o singură lamă au cedat locul celor cu lamă dublă ca tăietor de trabucuri preferat în întreaga lume.

Majoritatea cutterelor cu lamă dublă vor tăia până la un diametru de 50. Așadar, dacă preferați trabucuri cu diametrul mai mare sau o gamă de trabucuri de diferite dimensiuni, atunci asigurați-vă că veți căuta un tăietor care să se potrivească cu o dimensiune mai mare. Cutterele ceramice subțiri de la Adorini sunt exemple excelente, care taie până la un diametru de 70. Fie că este vorba de ghilotină simplă sau dublă, orice cutter cu lame de blocare este de preferat, pentru a minimiza accidentele nefericite. Indiferent de alegerea ghilotinei, nu uitați că, cu cât sunt mai ascuțite și mai dure lamele de oțel, cu atât mai mari sunt șansele de reușită pentru o tăietură curată și precisă.

Perforatorul pentru trabucuri
Unul dintre cele mai simple și mai portabile tăietoare, perforatorul pentru trabucuri este unul dintre preferatele pasionaților în deplasare. Compact și adesea completat cu un breloc, un perforator facilitează tăierea trabucurilor oriunde vă poartă călătoriile.

Un perforator este pur și simplu o lamă circulară, care taie sau perforează o gaură rotundă la capătul trabucului. Așezați lama acolo unde doriți să faceți tăietura, apăsați și răsuciți. Și gata! Deoarece se pune presiune pe capătul trabucului, trebuie să aveți grijă să nu rupeți sau să crăpați frunza de înveliș. Ca în cazul oricărui alt aparat de tăiat, cu cât lama este mai ascuțită, cu atât rezultatele sunt mai bune.Există diferite dimensiuni disponibile pentru perforatoare, iar unele oferă chiar mai multe dimensiuni încorporate într-un singur tăietor. Perforatorul dublu de la Adorini este unul dintre favorite, oferind o mare versatilitate cu lamele sale Solingen foarte ascuțite. Fanii perforatoarelor se bucură de rapiditatea și precizia acțiunii de tăiere, unii susținând că o tragere mai mică face ca fumul să fie mai intens și mai concentrat. Cu toate acestea, unii pasionați de trabucuri s-ar putea să se ferească de diametrul mai mic, despre care ar putea considera că pune limitări asupra plăcerii fumului.

Avantajul perforatorului de trabucuri este că, în special pentru trabucurile mai mari, puteți face mai multe tăieturi suprapuse, pentru a crea o deschidere mai mare și o tragere îmbunătățită aproape cu același rezultat ca și cu un tăietor tip ghilotină. Această versatilitate, combinată cu profilul său mai mic, face dintr-un perforator de calitate o alegere excelentă pentru toți pasionații de trabucuri de zi cu zi.

Foarfeca pentru trabucuri
Pentru mulți iubitori de trabucuri, foarfeca oferă cea mai bună combinație de stil, mișcare de tăiere și nostalgie dintre toate tăietoarele. Aceste tăietoare tradiționale au lamele rotunjite, care funcționează la fel ca foarfecele obișnuite, cu două mânere care pivotează, pentru a oferi o mișcare de tăiere cu două lame. Favorite ale birourilor și ale spațiilor de relaxare, foarfecele pentru trabucuri sunt disponibile într-o varietate de stiluri și dimensiuni. Există chiar și foarfece compacte, de buzunar, pentru cei aflați în mișcare.Foarfeca pentru trabucuri funcționează în același mod ca și tăietoarele cu ghilotină dublă, cele două lame oferind o suprafață plană din care se poate trage. Multe au mânere mari, ceea ce face ca mișcarea de tăiere să fie rapidă, confortabilă și ușoară.

Deși foarfecele pot părea a nu fi cel mai precis mod de a tăia un trabuc, cu puțină practică, ele pot fi satisfăcătoare și la fel de precise ca orice alt stil de tăietor. Asigurându-vă că lamele sunt fabricate din materiale ascuțite și de înaltă calitate, foarfecele de trabucuri vă vor oferi multe aventuri minunate de fumat.

Tăietorul în V
Tăietorul în V, cunoscut și sub numele de tăietor cu ochi de pisică sau tăietor tip pană, este poate cel mai diferit dintre toate tipurile de tăietoare de trabucuri. După cum îi spune și numele, el taie o pană în formă de V din capătul trabucului. Ideea este că acesta va oferi o tragere cu o suprafață mai mare, pentru a permite ca mai multe complexități ale tutunului să întâlnească cerul gusii. Deși acest lucru a fost dezbătut de când tăietorul în V a fost ales de pasionații de trabucuri din Epoca de Aur, ceea ce este de necontestat este faptul că oferă o experiență unică de fumat trabucuri, diferită de oricare alta.

Tăietorul în V tradițional poate fi destul de dificil de utilizat, cu o lamă cu pârghie, care este apăsată în jos pentru a tăia peste capătul trabucului. Multe dintre ele sunt făcute pentru o anumită gamă de dimensiuni și pot deteriora trabucul dacă nu sunt folosite cu precizie, mai ales dacă lama de tăiere este tocită. Pentru cei care sunt dispuși să treacă prin câteva încercări și erori, precum și pentru cei care au o latură nostalgică, aceste tăietoare clasice pot fi incredibil de satisfăcătoare.


Tăietoarele în V au cunoscut o revenire în ultimii ani, cu o abordare complet nouă a formei și funcției lor. Cele moderne au adoptat un design care seamănă mai mult cu popularele cuttere tip ghilotină, oferind o experiență mult mai ușoară și mai versatilă decât cele tradiționale. Ele au o lamă în formă de V inversat, care oferă o tăiere curată și exactă dintr-o singură mișcare ușoară.

Deși nu sunt pe gustul tuturor, tăietoarele în V pot adăuga o dimensiune foarte satisfăcătoare ritualului de tăiere a trabucurilor, pe care altele pur și simplu nu o pot oferi. Fie că este vorba de eleganța tăietoarelor în V tradiționale sau de aspectul contemporan elegant al modelelor moderne, lumea lor merită cu siguranță explorată.

Alte tipuri de tăietoare
Există multe forme diferite de cuttere la care iubitorii de trabucuri au apelat de-a lungul anilor, fiecare oferind grade diferite de eficiență. De la un burghiu care pur și simplu face o gaură la capătul unui trabuc până la tăietoare cu patru, cinci sau chiar șase lame, opțiunile de tăiere sunt aparent nesfârșite.

Una dintre cele mai populare alternative este un instrument multifuncțional, un tăietor care oferă o varietate de funcții în afară de cea de a tăia pur și simplu un trabuc. Multe dintre acestea vor avea și alte unelte la îndemână, cum ar fi o șurubelniță, un desfăcător de sticle, un tirbușon sau chiar o lamă de cuțit. Aceste gadgeturi, adesea compacte, pot fi prevăzute cu tăietoare în stil perforator, ghilotine sau foarfece de trabucuri, ceea ce le face ideale pentru pasionații în mișcare, cărora le place să fie pregătiți pentru orice situație. Dacă sunteți în căutarea unei alternative la ghilotine sau la perforatoare, atunci există o mulțime de alte tipuri de tăietoare de trabucuri din care puteți alege.

Un produs mai bun decât celelalte
Fiecare stil de tăietor își va pune propria amprentă asupra experienței de fumat trabuc, așa că este întotdeauna de preferat să experimentați diferitele opțiuni pentru a o găsi pe cea care funcționează cel mai bine pentru dvs. În timp ce vă propuneți să alegeți un tăietor, amintiți-vă doar că, indiferent de tip, precizia și ascuțimea sunt cheile pentru a tăia cu succes trabucurile.

Toate prețurile includ TVA.. Livrare gratuită de la 499,00 lei. Pentru comenzi în valoare de sub 499,00 lei, se percep costuri de livrare suplimentare. Prețurile tăiate sunt prețurile de vânzare cu amănuntul sugerate.