Elie Bleu

Elie Bleu

Doar câțiva producători de humidoare de elită domină piața de lux de astăzi, iar unul dintre cei mai respectați este Elie Bleu. Opulente în stil, eficiente în design și realizate cu cea mai bună calitate, humidoarele și accesoriile Elie Bleu sunt alegerea perfectă pentru pasionații de trabucuri moderne de astăzi.

Începutul a ceva magic
Povestea Elie Bleu începe în 1976, odată cu deschiderea atelierelor Elie Bleu, situate în Faubourg Saint Antoine, centrul industriei de dulgherie pariziene. Fondate de Alain Berda, atelierele și-au câștigat rapid o reputație pentru produsele lor experte, construite din cele mai bune esențe de lemn selectate manual, care puneau în evidență un talent remarcabil.

Humidoarele Elie Bleu erau preferate în special de elita pariziană iubitoare de trabucuri. În cele din urmă, vestea a ajuns în Statele Unite la momentul cel mai oportun. Boom-ul trabucurilor din anii '90 tocmai prindea aripi, iar momentul era potrivit pentru ca Elie Bleu să fie introdus în lume.

Această expunere globală a accelerat cererea de humidoare Elie Bleu și i-a permis companiei să deschidă primul său magazin parizian în 1997. Alain Berda avea să vândă compania în 1998, dar destinul lui Elie Bleu era stabilit. Până la începutul anilor 2000, Elie Bleu s-a clasat în mod constant printre cele mai bune humidoare din lume și a început să-și extindă producția la o varietate de alte produse. De la dispozitive pentru ceasuri la cutii de bijuterii și nu numai, Elie Bleu a excelat în crearea de obiecte de patrimoniu de clasă mondială pentru persoanele sofisticate de pretutindeni.

Deschiderea unui nou atelier în 2007 i-a oferit lui Elie Bleu o mai mare flexibilitate pentru a ține pasul cu cererea și pentru a extinde și mai mult gama de produse și a se concentra pe sustenabilitatea mediului. Începând cu 2019, compania a pus mai mult accent pe reducerea emisiilor de carbon pentru a contribui la minimizarea efectelor schimbărilor climatice, plantând totodată un copac pentru fiecare produs de marcă Elie Bleu vândut.

Cu o reputație de calitate de lux, amestecată cu un simț al responsabilității globale, Elie Bleu continuă să fie unul dintre cei mai apreciați producători de humidoare din lume în prezent. Mai mult, artizanii din atelierele Elie Bleu nu se opresc, ci continuă să împingă limitele în materie de design, stil, tehnici de construcție și imaginație.Procesul Elie Bleu
Fiecare humidor Elie Bleu este realizat cu minuțiozitate manual, fiecare etapă fiind evidențiată de un maestru artizan aflat la vârful expertizei și abilităților. Înțelegerea procesului necesar pentru a crea aceste opere de artă uimitoare nu va face decât să adauge la nivelul de satisfacție și apreciere al deținerii unui humidor Elie Bleu.

Selecția lemnului
Doar cele mai bune tipuri de lemn sunt folosite pentru a confecționa humidoarele Elie Bleu, cele mai prețioase și mai exotice fiind folosite pentru a crea furnirul uimitor Elie Bleu.

Designul produselor
Echipa de design de la Elie Bleu îmbină funcționalitatea exigentă cu opulența legendară și modelele artistice, pentru a crea humidoare care vor trece testul timpului atât în ceea ce privește construcția, cât și stilul.

Lucrul în lemn
Măiestria complexă și răbdarea necesare pentru a pune laolaltă bucăți individuale de material, cum ar fi furnirul sau sideful, pentru a crea un design sau o imagine mai mare, îi diferențiază pe artizanii de la Elie Bleu de ceilalți. Deși nu toate humidoarele Elie Bleu au aceste combinații, ele au devenit o parte iconică a misticii Elie Bleu.

Construcția humidorului
Humidoarele Elie Bleu prind viață sub măiestria artizanilor, care construiesc și rafinează manual fiecare humidor până când acesta ajunge cât mai aproape de perfecțiune.

Elemente de finisare
După ce fiecare humidor e construit, el este finisat cu furnir din lemn sau alte materiale, apoi lustruit pentru a avea acea ultimă notă Elie Bleu înainte de a părăsi atelierul, destinat să devină o moștenire prețioasă a unui pasionat de trabucuri mândru.

Humidoarele
Gama diversă de humidoare de lux de la Elie Bleu oferă câte ceva pentru toate gusturile, de la clasicele discrete până la cele care atrag atenția cu un design îndrăzneț. Fiecare humidor de calitate utilizează cele mai bune materiale și tehnici, pentru a garanta un climat optim pentru trabucuri.

Exteriorul fiecărui humidor este o operă de artă în sine, cu finisaje și furnir frumos lucrate, care oferă detalii rafinate. Artizanii Elie Bleu au la dispoziție o gamă vastă de esențe de lemn exotic, inclusiv preferatele cunoscătorilor: bubinga, macassar, mahon, abanos și una dintre specialitățile Elie Bleu, sicomorul.Aspectul și stilul diferitelor modele de humidor de la Elie Bleu variază foarte mult. De la clasicele simple, dar elegante, până la populara serie Che, fiecare oferă o armonie seducătoare de design și funcționalitate. Seria Medal de la Elie Bleu oferă un bun exemplu în acest sens, folosind sicomor vopsit, cedru spaniol și furnir complex, pentru a crea o frumoasă piesă de artă ce va servi ca punct central și rafinat pentru orice cameră sau birou.Interioarele humidorului Elie Bleu sunt la fel de impresionante. Cedrul spaniol este aplicat cu cea mai mare precizie, pentru a oferi casa perfectă pentru trabucuri. Contrar credinței populare, Elie Bleu recomandă să nu se folosească apă pe căptușeala lor de cedru pentru a crește umiditatea. Construcția este de o asemenea calitate, încât nu este necesară o umiditate suplimentară. Aplicarea apei ar putea, de asemenea, să deterioreze cedrul fin șlefuit, diminuând eficiența humidorului.

Alte aspecte ale interiorului contribuie la fiabilitatea și stilul fiecărui humidor, inclusiv balamalele rezistente, de obicei din tablă aurie sau argintie. Aceste balamale oferă durabilitate și o funcționare lină a capacului, ajutând la asigurarea unei etanșări perfecte. Multe humidoare Elie Bleu includ seturi atractive de încuietori și chei pentru o securitate sporită, precum și separatoare din cedru, pentru o mai bună organizare a trabucurilor.


Fiecare humidor Elie Bleu dispune de un umidificator placat cu aur sau cu argint, care asigură un control pasiv fiabil al umidității. Orificiile de ventilație reglabile oferă o mai mare flexibilitate în adaptarea climatului, pentru a se potrivi nevoilor trabucurilor. Trebuie doar să adăugați apă distilată, să setați deschiderile de ventilație la nivelul dorit, iar umidificatorul face restul. Elie Bleu include mai multe umidificatoare cu humidoarele de capacitate mai mare, pentru a optimiza mai bine controlul umidității.

Higrometrele cu ac marca Elie Bleu facilitează supravegherea acelor niveluri de umiditate și, ca și în cazul umidificatoarelor, se atașează cu ușurință la partea inferioară a capacului, prin intermediul unor magneți. Cadranele ușor de citit pot fi verificate cu o simplă privire, cu intervalul preferat de umiditate relativă pentru trabucuri marcat pentru comoditate.


Toate aceste caracteristici se reunesc, pentru a crea un amestec ideal de formă și funcționalitate, care au făcut din Elie Bleu unul dintre cei mai respectați și mai respectați producători de humidoare din lume în prezent.

Humidor pentru o viață întreagă
Fiecare humidor Elie Bleu este o creație de calitate durabilă, care se va dovedi o sursă nesfârșită de mândrie de care vă puteți bucura toată viața. Dacă vă doriți ce e mai bun în materie de stil și funcționalitate, creat de artizani aflați la apogeul puterilor lor, atunci faceți din Elie Bleu humidorul dumneavoastră preferat astăzi!


Toate prețurile includ TVA.. Livrare gratuită de la 499,00 lei. Pentru comenzi în valoare de sub 499,00 lei, se percep costuri de livrare suplimentare. Prețurile tăiate sunt prețurile de vânzare cu amănuntul sugerate.