S.T. Dupont

S.T. Dupont

Nu există un nume în lumea brichetelor și a accesoriilor pentru trabucuri care să fie la fel de sinonim cu luxul ca S.T. Dupont. Firma Dupont le oferă cunoscătorilor de trabucuri brichete opulente, de înaltă calitate, cu un amestec perfect de formă, funcționalitate și sofisticare. De la clasicele iconice la creațiile moderne de ultimă oră, brichetele S.T. Dupont sunt o alegere ușoară pentru pasionații de trabucuri exigenți.


Apariția S.T. Dupont

Simon Tissot Dupont, mai bine cunoscut astăzi sub numele de S.T. Dupont, și-a folosit relațiile dobândite în perioada în care a fost fotograful curții lui Napoleon al III-lea pentru a construi o companie proprie, specializată în trăsuri trase de cai pentru elita pariziană. În timp ce afacerea a fost distrusă de un incendiu în 1872, Dupont a profitat de moment pentru a-și concentra energiile pe construirea unei afaceri cu articole de lux din piele.


Creațiile lui Dupont au devenit alegerea preferată a clasei superioare din Franța, de la serviete și bagaje până la portofele, poșete și alte produse din piele. Cu moștenirea lui Dupont bine stabilită, Simon Dupont s-a retras din afacerea de familie în 1919, pentru a le permite fiilor săi, André și Lucien, să ducă mai departe moștenirea Dupont într-o nouă eră.

Fiii au mutat atelierele Dupont de la Paris în casa veche a familiei din Faverges, Franța, o comună alpină de lângă lacul Annecy, la sud de lacul Geneva. Această nouă locație, îndepărtată de agitația marelui oraș, a oferit atmosfera perfectă pentru a dezvolta produse care să propulseze compania Dupont în epoca sa de aur.

Fiecare an care trecea aducea o mai mare proeminență pentru companie, iar în 1929, fiii și-au asigurat un parteneriat cu un alt furnizor iconic din Franța, Cartier. Înțelegerea a deschis ușa pentru ca produsele Dupont să fie vândute în America de Nord și să câștige și mai mult prestigiu internațional. Cu toate acestea, prăbușirea pieței bursiere din 1929 a amenințat să submineze influența nou descoperită a companiei Dupont. Cu toate acestea, așa cum Simon Dupont făcuse atunci când afacerea sa de trăsuri a fost distrusă de un incendiu cu mai bine de jumătate de secol înainte, fiii au transformat tragedia în oportunitate.

Nașterea brichetelor S.T. Dupont

Efectele devastatoare ale prăbușirii pieței bursiere din 1929 au avut o parte bună pentru frații Dupont, oferindu-le șansa de a-și îndrepta atenția către cele mai înalte niveluri ale societății, fără a fi descurajați. Afacerea familiei Dupont s-a bucurat de un succes continuu pe parcursul anilor '30, în ciuda turbulențelor economice ale Marii crize economice. Acest lucru a dus la o comandă specială importantă în 1941, care avea să consolideze pentru totdeauna locul S.T. Dupont în istorie.

Maharajahul din Patiala, un stat princiar din regiunea Punjab din India, a solicitat 100 de genți de seară S.T. Dupont personalizate, fiecare având ornamente special lăcuite. Maharajahul a dorit, de asemenea, ca fiecare geantă de mână să fie însoțită de brichete din aur masiv asortate. Firma Dupont nu se ocupa cu fabricarea brichetelor, însă nu avea de gând să lase să scape această comandă profitabilă. Echipa s-a apucat cu sârguință de treabă și, când au terminat, au creat una dintre primele brichete de buzunar pe benzină ultra-luxoase.

Acest lucru a dat naștere primei brichete S.T. Dupont de producție regulată, bricheta pe benzină Dupont Ligne 1 (Linia 1). Ofertele elegante din cadrul acestei linii sunt clasice atemporale care au stabilit standardul pentru toate brichetele de lux care aveau să urmeze. După cel de-al Doilea Război Mondial, Dupont va renunța la afacerea în declin a articolelor din piele și își va concentra mai multă energie pe fabricarea brichetelor și a altor accesorii.

O brichetă cu gaz Ligne 1 a apărut pe scenă în 1951, marcând un alt moment de cotitură pentru Dupont. Afirmându-se ferm ca unul dintre principalii producători de brichete de lux din lume, Dupont va continua să adauge la moștenirea sa cu modele legendare de brichete de-a lungul fiecărui deceniu succesiv, inclusiv Ligne 2 din anii '70, Ligne D din anii '80 și brichetele de ultimă generație cu jet de astăzi.


Alegerea brichetelor S.T. Dupont

Brichetele S.T. Dupont sunt proiectate cu detalii rafinate în atelierele legendare ale Dupont, oferindu-vă vârful rafinamentului, dar și al funcționalității. În timp ce brichetele Dupont nu sunt cele mai ieftine opțiuni disponibile pe piață, fiecare dintre ele oferă valoare împletită într-un caracter și stil distinctiv, care nu se găsește nicăieri altundeva în lume în prezent.

Ligne 2

Legendara serie Ligne 1 a fost retrasă în 2013, trecând ștafeta către Ligne 2 ca brichetă emblematică Dupont pentru următoarea generație. Brichetele Ligne 2 au fost prezentate în 1977 și au un profil mai înalt, dar mai subțire decât predecesorii lor și un ping instantaneu recognoscibil atunci când deschideți capacul. Disponibile într-o gamă largă de finisaje, brichetele Ligne 2 reprezintă completarea perfectă pentru humidoarele S.T. Dupont Ligne 2.

Le Grand

Folosind ca bază designul Ligne 2, această brichetă a fost creată special pentru pasionații de trabucuri. Nu numai că oferă o flacără lată, dublă și moale, care asigură o acoperire ideală atunci când vă aprindeți trabucurile preferate, dar are și o flacără tip torță, pentru o aprindere mai concentrată a trabucurilor.

Atelier

Această brichetă pune în evidență artizanatul de neegalat al Dupont, sau ateliere, în utilizarea materialelor prețioase și a lacurilor. Brichetele Ligne 2 sunt îmbrăcate în culori frumos texturate, care aduc o eleganță proprie experienței fumatului.

Défi Extrême

Cel mai bine vândut defi Extrême (care se traduce ca provocare extremă) a fost creat pentru aventurierii secolului 21, oferind o flacără puternică tip torță, rezistentă la vânt, proiectată să funcționeze în condiții extreme și altitudini care depășesc 3500 de metri. Această linie de brichete robuste include, de asemenea, Défi XXtrême, o variantă cu două torțe.

MaxiJet

Dupont a lansat seria de torțe Xtend în anul 2000, care s-a dovedit a fi un succes instantaneu în rândul fumătorilor de trabucuri. Linia MaxiJet actualizează brichetele originale Xtend, oferind o brichetă modernă, concepută ergonomic, cu o flacără puternică tip torță rezistentă la vânt, ideală pentru aprinderea trabucurilor în timp ce vă bucurați de ele în exterior.

Mega-Jet

MegaJet este o variantă unică a modelului original MaxiJet, concepută pentru a oferi aprinderii trabucurilor o aderență mai bună și o flacără tip torță plată, care acoperă o suprafață mai mare. Această opțiune populară a stabilit un nou standard pentru brichetele pentru trabucuri cu tehnologie de flacără cu jet.

Mini-Jet

O versiune mai mică a popularelor brichete tip torță rezistente la vânt MaxiJet și MegaJet, MiniJet oferă o dimensiune mai scurtă și mai subțire, alături de culori și modele contemporane. Ideale pentru pasionații de trabucuri în deplasare, aceste brichete minimizează spațiul, maximizând în același timp funcționalitatea.

Acestea sunt doar o mostră pentru multele linii S.T. Dupont din care puteți alege. Tot ce trebuie este să decideți ce tip de flacără și ce nivel de stil și lux se potrivesc mai bine cu nevoile dumneavoastră. Indiferent de bricheta Dupont pe care o alegeți, veți avea un obiect extrem de sofisticat și un gadget de calitate, diferit de oricare altul.


Întreținerea și îngrijirea brichetei S.T. Dupont

Ca și în cazul oricărei investiții prețioase, doriți să-i oferiți brichetei dumneavoastră S.T. Dupont cea mai mare grijă. Pentru a vă asigura că funcționează la niveluri optime, utilizați numai produsele recomandate de Dupont atunci când vă întrețineți bricheta.


Dupont ușurează alegerea combustibilului potrivit cu un sistem convenabil de coduri de culoare. Partea inferioară a șurubului capacului supapei de combustibil al fiecărei brichete prezintă o culoare specifică, ce corespunde unui tip de combustibil Dupont. De exemplu, brichetele Dupont Ligne-2 au culoarea galbenă, deci veți folosi benzină Dupont „galben" pentru reumplere. Înlocuirea cremenei este la fel de ușoară, cu cremene acoperită cu o culoare, pentru a se potrivi brichetelor specifice.


Experimentați stilul de viață S.T. Dupont


S.T. Dupont continuă să fie una dintre cele mai prestigioase companii din lume la ora actuală, cu clienți care variază de la familia regală britanică la artiști de renume mondial, actori și diverse celebrități internaționale. S.T. Dupont reprezintă mai mult decât o experiență, este un stil de viață. Schimbați-vă stilul de viață cu unul cu totul nou cu o brichetă S.T. Dupont.

Toate prețurile includ TVA.. Livrare gratuită de la 499,00 lei. Pentru comenzi în valoare de sub 499,00 lei, se percep costuri de livrare suplimentare. Prețurile tăiate sunt prețurile de vânzare cu amănuntul sugerate.